ДАНС и  МВР влизат във ВиК Пловдив за пълна проверка

...
ДАНС и  МВР влизат във ВиК Пловдив за пълна проверка
Коментари Харесай

МВР и ДАНС атакуват и ВиК-Пловдив

ДАНС и  Министерство на вътрешните работи влизат във ВиК Пловдив за цялостна инспекция на активността на държавното сдружение. Тя е по предписание на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, а мотивът е водната рецесия в Перник и разкритите към този момент там нередности в ръководството на локалния воден оператор, оповестява " Марица ".

Все още не е ясно какво тъкмо ще ревизират проверяващите във ВиК Пловдив. Ако нагазят обаче в дълбоките води на публичните поръчки във ВиК, метода, по който са избирани изпълнителите и свързаността на част от тях с приятелския кръг към шефа на сдружението Спартак Николов и някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев, сигурно и в Пловдив ще щракат белезници.

В обсега на инспекцията могат да влязат още осъществяването и отчитането на договорите с определените реализатори, назначенията на калинки в предприятието, контрола върху капиталовата и ремонтна активността, метода, по който се събират  приходите, " частното ", което въртя част от чиновниците на ВиК в работно време. А в следствието умерено могат да се включат и хората от Антикорупция, които да обследват имотните покупко-продажби на хората от роднинско-приятелския кръг на Спартак Николов.

Припомняме, че министър председателят Борисов настоя за инспекция на всички ВиК сдружения в страната още на 31 декември, когато водната рецесия в Перник закупи размери на злополучие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР